Печатење на трансфер на вода art005-вода/хидрографија/хидро-натопување филм-кина цветна шема2-50см ширина X400cm должина

Печатење на трансфер на вода art005-вода/хидрографија/хидро-натопување филм-кина цветна шема2-50см ширина X400cm должина

Достапно за вашата нарачка
DEN 3.00
Залиха:

Погоден за бела/светла основна боја. Применливо со сите брендови на активатори. Ве молиме, пребарувајте „филм за хидро -натопување во боја“ за повеќе од нашите производи за печатење за трансфер на вода. Добра екстензибилност по активирање. Запечатено пакување со десикант внатре за да го задржи филмот во добра состојба. Печатење на трансфер на вода/хидро -натопување/hrdrographics е техника за пренесување на моделот на филмот на која било површина на објектот. Ве молиме, следете ги чекорите 1. Подготви, премиер и насликајте го вашиот предмет покрај ABS пластика, сите други материјали треба да бидат обоени со боја на нафта за да продолжите со печатење на трансфер на вода. 2. Исечете го филмот во соодветна големина за вашиот предмет важно е да ја земете предвид висината на вашиот предмет. Осигурете се дека филмот е многу поголем од насловната област на вашиот предмет. 3. Лента 4 страни на филмот во случај на искривување и расејување на шемата по активирање на прскање. 4. Разликувајте ја хидрофилната страна на филмот влажна и користете ги палецот и индексот прсти за да го стиснете филмот за неколку секунди. По објавена, страната на лепење е хидрофилна страна на филмот. 5. Поставете го филмот на вода за повеќе од 1 мин со хидрофилното странично лице надолу Допрете/избркајте го меурот под филмот ако има. Колку е долната температура на водата, толку повеќе време потребно за филмот да остане на вода. 6. Активиран спреј во фино магла форма рамномерно на филмот за да го активирате филмот 7. Натопете го вашиот предмет под агол од 40 степени во вода полека и стабилно 8. Малку тресете го вашиот предмет во водата неколку секунди по целосно потопениот 9. Извадете го вашиот предмет и исплакнете ја површината на предметот со проточна вода од тапа или глава за туширање е важно да не ја допирате или да ја фаќате површината на предметот пред да се исуши за време/по исплакнувањето. 10. Оставете го предметот да се исуши природно или по рерна 11. Насликајте ја чистата боја за сјај и/или цел за заштита на површината на вашиот предмет.

Кон својствата

Најдобри предлози во категоријата